Voet en enkel

 

De voet is een heel complex onderdeel van ons lichaam. Hij bestaat uit 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 gewrichtsbanden en 19 spieren en pezen. Al deze structuren zijn noodzakelijk om te kunnen stappen en lopen.

Verschillende artsen in onze dienst hebben zich verder gespecialiseerd in de voet- en enkelchirurgie. Dit maakt dat patiënten bij ons terecht kunnen voor alle voet- en enkelproblemen. Dit gaat van de meest voorkomende problemen (zoals hamertenen, hallux valgus, …) tot de meer complexe ingrepen (zoals enkelprothesen, achtervoetcorrectie, chirurgie van de gewrichtsbanden, …). De voetchirurgen worden op raadpleging bijgestaan door podologen.

De voetchirurgen zijn veel gevraagde sprekers in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen ze ook steunen op een uitgebreid internationaal netwerk voor overleg over de meest uitdagende voetproblemen. Naast het klinisch werk wordt er ook aan wetenschappelijk onderzoek gedaan in samenwerking met de Kulak en internationale wetenschappelijke verenigingen. De wetenschappelijke publicaties kunt u op een andere plaats op deze site terugvinden.

Op deze website vindt u informatie over verschillende aandoeningen aan voet en enkel. Onderstaande artsen van het Orthopedisch Centrum Kortrijk zijn gespecialiseerd aandoeningen aan voet en enkel:

  • Frederick Michels
  • Jan Van Der Bauwhede
  • Thibault Dewilde
  • Karolien Schwagten

Dr Frederick Michels, Dr Jan Van Der Bauwhede, Dr Thibault Dewilde, Dr. Karolien Schwagten

Terug naar boven