Bekkenosteotomie

  • Bekkenosteotomie is de enige goeie optie voor het behandelen van heupdysplasie bij volwassen personen. Technisch is het een moeilijke ingreep waar risico’s zoals zenuwbeschadiging en bloedverlies aan verbonden zijn. In ervaren handen vormt het echter een sterk wapen in de behandeling van pijn bij heupdysplasie.

  • Bij deze ingreep is het de bedoeling om breuken te maken rond de bekkenkom (acetabulum). Die wordt losgemaakt van de rest van het bekken en zo in een betere positie gefixeerd. (foto rechts) Ondanks dat het een ingrijpende operatie is, laat een goed uitgevoerde osteotomie een snelle revalidatie toe. Deze patiënten hoeven slechts een vijftal dagen in het ziekenhuis te blijven. Zes weken stappen met krukken, waarbij zij niet volledig mogen steunen, is absoluut noodzakelijk.
  • Gezien de zwaarte van de ingreep en de potentiële risico’s zal deze ingreep in het AZ Groeninge enkel worden aangeboden na een grondig gesprek met de patiënt en de familieleden.
  • Meer informatie over deze ingreep kan u vinden op de volgende website: http://www.ganzosteotomie.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=26
Terug naar boven